Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Потпишан договор во рамки на Проектот „Заштита на водите на Езеро Младост преку регулирање на отпадните води во населба Отовица“ PDF Print E-mail

Денес 29.06.2017 година е склучен договор помеѓу Центарот за развој на Вардарски плански регион кој се јавува како инвеститор и Делта Пром ИНГ од Велес кој се јавува како изведувач во рамки на Проектот „Заштита на водите на Езеро Младост преку регулирање на отпадните води во населба Отовица“. Со овој проект се опфаќа изградба на фекална канализација во населба Отовица со вкупна должина од 2.514м која ќе се поврзува со колекторскиот систем и истиот се планира да биде завршен во рок од 3 месеци. Проектот е финансиран од страна на Министерството за локална самоуправа и Биро за регионален развој преку програмата за рамномерен регионален развој.


 
Copyright © 2019. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance