Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
14-та седница на Советот за развој на Вардарски плански регион PDF Печати Е-пошта

     На ден 23.12.2011 год.(петок) во просториите на Општина Велес се одржа 14-та седница на Советот за развој на Вардарски плански регион.
     Со едногласно за, градоначалниците на општините од Вардарски плански регион, членови на советот донесоа Одлука за усвојување на Финансискиот план за работа на Центарот за развој на Вардарски плански регион за 2012 год. и донесоа Одлука за преотстапување на програмите од сунѓер, дрво и метал во рамките на проектот ,,Физичките активности во функција на здрав психофизички развој на децата од предучилишна возраст".
     На седницата присуствуваа и претставници од Министерство за животна средина и просторно планирање кои ги презентираа можностите за воспоставување на систем за интегрирано регионално управување со отпадот во Вардарскиот плански регион


 

 
Copyright © 2019. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance