Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Листа на НВО од Вардарски Плански Регион PDF Печати Е-пошта

 

Регистрирани и активни НВО од Вардарски Плански Регион

Известување:

Листата на Невладини Организации не е конечна и е отворена за сите  регистрирани и активни НВО од Вардарскиот Плански регион кои сакаат да се најдат на истата.

Ве замолуваме да ги оставите Вашите податоци преку следниот формулар за да може оваа листа да биде комплетна.

ФОРМУЛАР


 

*Општините се подредени по азбучен ред:

Велес:

1.Здружение “Разбој” - Велес

- Култура - културно наследство

ул.Андон Шурков 6 3/10 1400 Велес

Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Контакт лице: Гоце Станчев

2.МАКЕДОНСКИ СПАСИТЕЛ, - Велес
Здружение за безбедност на вода и планина, спасување на вода и спасување во планина
ул.Кузман Ј.Питу бр.34, 1400 Велес
Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Телефон: 078407221
https://www.facebook.com/pages/MACEDONIAN-RESCUER/132098013519995

Контакт лице: Ангел Пановски (Претседател)

3.Друштво на родители за грижа за здраво поколение (ДРГЗП) - Велес

- Делување на локално, национално и интернационално ниво

ул.”Трајко Панов”, бр. 22, 1400 Велес

Број на членови и волонтери: 300

Телефон: 071/331-805

Е-пошта :  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите м

4.Еколошко друштво Вила Зора - Велес

- Заштита на животната средина и природата

ул.Трајко Панов 22, 1 400 Велес

5.Здружение на финансиски работници на локална самоуправа и јавни претпријатија – Велес

- Финансиски менаџмент во јавниот сектор, јакнење на демократските процеси
ул. Цар Самоил бр. 1, ПФ 155, 1400 Велес
Телефон: 043/230-623, 070/375-136
Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
www.zfr.org.mk
Контакт лице: Зоран Јанкуловски

6.Фондација за локален развој и демократија Фокус - Велес

-    Унапредување на демократијата, локалниот развој и граѓанското општество
ул. ТрајкоПанов 22,  1400 Велес

Телефон: 043/221-583
Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

http://www.focus.org.mk
Контакт лице: Весна Шкортова

  1. 7.СТРИП ЦЕНТАР НА МАКЕДОНИЈА - Велес

-    Култура – афирмирање на македонскиот стрип

Васил Ѓоргов бр. 78, 1400 Велес 
Телефон: 075 666 979
Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
www.comicscenter.mk
Kонтакт лице: Ване Трајков

  1. 8.Здружение ИЗВИДНИЧКИ ОДРЕД “ДИМИТАР ВЛАХОВ”- Велес

-    Воспитно, доброволно, неполитичко и самостојно здружение на граѓани за деца и млади, отворено за сите без разлика на нивната верска, национална или расна припадност.
ул. Трајче Панов 22 – ПФ 85, 1400 Велес,
Телефон: 070265250/ 43 529 – 222
Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
http://www.scoutveles.org.mk

  1. 9.Вардарска регата “ГЕМИЏИИ” - Велес

- Култура – Зачувување и развој на културното и историско наследство на Велес, 
- Спорт - Развој на масовниот спорт во општината, преку развој и промоција на спортското кајакарење, пливањето, логорувањето, животот во природа и спасувањето од вода.
- Туризам - развој и промоција на сплаварењето како туристичка атракција преку искористување на потенцијалот на реката Вардар 4. Животна средина - промовирање на здрава животна средина и создавање навики за нејзино зачувување.

Ул. Цар Самоил бр.1, 1400 Велес,

Телефон: 071 213 468

Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

www.vardarskaregata.mk

Контакт лице: Себо Шакиров

10.Здружение на цивилни инвалиди од војната – Велес

Социјална и хуманитарна дејност, човекови права, развојна граѓанско   општество, култура, здравство, образование, спорт и рекреација

ул. „Алексо Демниев“ бр. 3, 1400 Велес

Телефон:043 227 414

Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Контакт лице: Вангел Жабев (претседател); Тони Пајдаков (секретар)

(Забелешка: Инвалидска организација согласно Законот за инвалидски организации)

11.Здружение на глуви и наглуви - Велес

-Социјална и хуманитарна дејност, човекови права, развој на граѓанско општество, култура, здравство, образование, спорт и рекреација

ул. „Алексо Демниев“ бр. 3, 1400 Велес
Телефон: 043 227 414

Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Контакт лице: Ѓоре Кимов (претседател); Борис Миџов (секретар)

(Забелешка: Инвалидска организација согласно Законот за инвалидски организации)

 

12.Здружение на слепите лица - Велес

-    Социјална и хуманитарна дејност, човекови права, развој на граѓанско општество, култура, здравство, образование, спорт и рекреација

ул. „Алексо Демниев“ бр. 3, 1400 Велес

Телефон: 043 227 414

Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Контакт лице: Јадранка Лазаровска (претседател); Тони Пајдаков (секретар)

(Забелешка: Инвалидска организација согласно Законот за инвалидски организации)

 

13.Сојуз за спорт и рекреација на инвалиди - Велес

-Негување на врвен спорт, социјална и хуманитарна дејност, човекови права, развој на граѓанско општество, култура, здравство, образование

ул. „АлексоДемниев“ бр. 3, 1400 Велес

Телефон:043 227 414

Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Контакт лице:  Вангел Жабев (претседател); Тони Пајдаков (секретар)

(Забелешка: Инвалидска организација согласно Законот за инвалидски организации     и Согласност од Агенција за спорт и млади за вршење на дејност - спорт)

14.Организација на жени – Велес

- Еднаквост меѓу половите, права на жените, човекови права, економски развој  ул. Алексо Демниевски Бауман бр.              7, 1400 Велес

Е-пошта: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Контакт лице: Мирјана Трајкова


15. Здружение „БИРЛИК-ЈЕКИПЕ“ – Велес

- Култура, мегуетнички односи

ул.„Јордан Џурнов“ 6 1400 Велес

16. Здружение на граѓани Велес Бајкинг – Велес

ул.Благој Ѓорев бр. 127-2/15 Велес

телефон: +389 76 376 040 Зоран Јаневски (претседател)

+ 389 76 622 623 Сашко Тодоров

e-mail:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 

web: velesbiking.mk

Градско:


Демир Капија:

1. Фондација ЦЕНЕТ – Демир Капија

-Мегународна Фондација, Економски развој на туризмот, руралниот развој и земјоделието, Едукација и вмрежување во туризмот преку тренинг центарот ЦЕНЕТ

ул. Маршал Тито бр.11 Демир Капија

Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
www.ceneteu.com

2. Здружение Спортски клуб Клисура (СК Клисура) - Демир Капија
- Помош во развојот и унапредувањето на физичката култура и спортот како ефективно средство за развој и образование. Промоција на спортски здруженија и клубови во организација на спортски натпревари. Организирање и имплементација на спортски натпревари. Подобрување на физичката култура и спортот.
Ул. Јане Сандански бр.55
Е-пошта: rockclimbing.expert@gmail.com
Контакт лице: Александaр Кленов

3. Здружение Железна Порта – Демир Капија

Афирмација на културно- историски споменици
Унапредување и развој на човекова средина
Рурален развој
Ул. Маршал Тито бр.11 Демир Капија
Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Контакт лице: Моника ЕфремоваКавадарци:


Лозово:


Неготино:


1.Здружение на граѓани ЕКОВИТА - Неготино

- Заштита и одржливо искористување на животната средина
ул. 4 јули 67, 1440 Неготино
Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
www.ekovita.org.mk

Контакт лице:  Сашко Тодоров

2.Фондација Тиквешки вински пат - Неготино

Ул.Партизанска бр.29, 1440 Неготино
Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Телефон: +389 71 219 609

3.Центар за Регионален Одржлив Развоj - Неготино

- Стимулација и поддршка на регионалниот развој во тиквешкиот регион
во согласност со ЕУ интегративниот процес на Република Македонија,
преку имплементација на програми за промоција и развој на граѓанскиот
сектор.

Ул. Маршал Тито 29, Стоковна Куќа, 2 кат, п.ф. 136 1440 Неготино
Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
crsd12345.blogspot.com

Телефон: 075 691 877
Контакт лице: Емилија Андонова ( Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите )

Росоман:

Свети Николе:

1.Организација на жените на општина - Свети Николе
- Подобрување на здравјето на жените, женските права, семејно насилство врз жените и децата, трговија со луѓе,политичка и економско јакнење на жените, работа со млади и деца, работа со општа популација, подобрување на демократските процеси во земјата

ул. Ленинова бр. 1, 2220 Свети Николе

Телефон: 032-444-620, 032-440-032

Е-пошта:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите "> Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

www.womsvetinikole.org.mk

 

Чашка:

 

 
Copyright © 2020. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance