Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Оддржан настан на тема: „Иновативни пристапи за подобрување и промоција на бизнис секторот од Вардарски плански регион“ PDF Печати Е-пошта

Центарот за развој на Вардарски плански регион во соработка со Стопанска комора на Македонија - Регионална комора со седиште во Велес организираа информативен настан, на ден 16.02.2016, на тема:

„Иновативни пристапи за подобрување и промоција на бизнис секторот од Вардарски плански регион“.

На настанот присуствуваа претставници од: бизнис секторот, високото и средното образование и од единиците на локалните самоуправи кои влегуваат во рамки на ВПР.  Притоа беа изложени државните и европските потенцијали за финансирање на МСП од страна на

- Фонд за иновации и технолошки развој/ Г-ѓа Катарина Кречева, на тема:

- Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“;

- Стопанска комора на Македонија / Г-ѓа  Јадранка Аризанковска:

- Европски фондови за конкурентност и иновации за мали и средни претпријатија,

- Хоризонт 2020, КОСМЕ и МСП Инструмент.

-Агенција за информациски инжинериг, консалтинг и маркетинг/Г-ѓа Софија Богева:

-Капацитетите, потребите и потенцијалите за развој на иновации во ВПР.

Настанот беше медиумски покриен.  Инволвираноста на сите присутни на истиот е од исклучително значење за подобрувањето на бизнис климата во Вардарскиот плански регион.

 

 

 

 

 

 


 

 
Copyright © 2020. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance