Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Оддржан состанок од страна на Центарот за управување со кризи на РМ во просториите на Центарот за развој на Вардарски плански регион PDF Печати Е-пошта

Во просториите на Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 18.02.2016 година се одржа работен состанок кој беше инициран од страна на Центарот за управување со кризи на Република Македонија. На состанокот присуствуваа Директорот на Центарот за управување со кризи на Република Македонија, г-ѓа Сузана Салиу, Раководителот на регионалниот центар за управување со кризи, г-дин Љубенчо Јанушев, градоначалници од Вардарскиот плански регион, Раководителот на Центарот за развој на Вардарски плански регион, г-дин Марко Колев, лицата одговорни за локалните центри за управување со кризи од Вардарскиот плански регион и останати значајни претставници.
Оддржаниот состанок се фокусираше кон утврдување на сите можни ризици и опасности карактеристични за зимскиот и пролетниот период, за институционалната подготвеност за нивно надминување, како и за искуствата од минатиот период. Стана збор за потребата од зголемената активност, присуството на терен и размената на оперативни планови помеѓу сите релевантни фактори. Притоа се утврди комуникацијата, координацијата и соработката во сите евентуални фази.


 

 

 

 

 

 

 


 
Copyright © 2020. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance