Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Одржана 19-та Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион PDF Print E-mail

Советот за развој на Вардарски плански регион ја одржа 19-та Седница. На дневен ред беа дискутирани и едногласно изгласани три предлог одлуки. Во рамките на дневниот ред истотака беа прикажани три информации и донесени неколку заклучоци. Пред присутните членови на Советот за развој на Вардаски плански регион претставник од Светска банка ги презентираше новите можности за аплицирање за нови проекти, за користење на средства од МСИП2 објавени од страна на Министертсвото за финансии, а поддржани од Светска банка.
Раководителот на Центарот за развој на Вардарски плански регион г-дин Марко Колев со присутните Градоначалниците од ВПР разговараа за идни проекти кои што ќе се имплементираат во 2017 година, а истите би биле подобни за финансирање од Биро за регионален развој. 
Copyright © 2019. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance