Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Одржан состанок на фокус група за подготовка на концептуална студија за изградба на меѓурегионален технолошки парк во Вардарскиот и Источниот плански регион PDF Печати Е-пошта

На 14.12.2016 година (среда), во конференциската сала на Центарот за развој на Вардарски плански регион, со почеток од 10:15 часот се одржа состанок на фокус група за подготовка на концептуална студија за изградба на меѓурегионален технолошки парк во Вардарскиот и Источниот плански регион. На оваа фокус група, присутните учесници имаа можност да се запознаат со иницијалната идеја за изградба на меѓурегионален технолошки парк која што им беше презентирана од страна на чешкиот експерт, Г-дин Душан Кулка, како и јасно да ги дефинираат целите за создавање на услови за одржлив развој во двата региони. Оваа фокус група беше организирана од страна на Центарот за развој на Вардарски плански регион и Центарот за развој на Источен плански регион, со поддршка од Програмата за развој на Обединетите Нации - УНДП.

 

 
Copyright © 2020. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance