Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Потпишан Договор со Амбасадата на Јапонија во Скопје за проектот „Опремување на Против-пожарната единица во Општина Велес PDF Print E-mail

Денес 13 март 2017 година, Центарот за развој на Вардарски плански регион потпиша Договор со Амбасадата на Јапонија во Скопје во рамки на проектот „Опремување на Против-пожарната единица во Општина Велес со ново противпожарно возило“. Проектот е финансиран од програмата „Грант помош за поддршка на мали проекти” (Grant Assistance for Grassroots Human Security Projects – GGP) основана од Владата на Јапонија. Обезбедени се 60.442 евра за набавка на ново противпожарно возило, пожарникарска опрема и апарати за комуникација помеѓу пожарникарите на Територијалната Против-пожарна единица Велес.

 

 
Copyright © 2018. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance