Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Промоција на ново-опремените канцеларии на „Регионалниот центар за поддршка на граѓанскиот сектор во општините од Вардарски плански регион со седиште во општина Кавадарци“ PDF Печати Е-пошта

Центарот за развој на Вардарски плански регион и Општина Кавадарци на ден 17.03.2017 година (петок), свечено ги промовираа ново-опремените канцеларии на „Регионалниот центар за поддршка на граѓанскиот сектор во општините од Вардарски плански регион со седиште во општина Кавадарци“.

Проектот за опремување на канцелариите со комјутерска технологија и канцелариски материјал претставува продолжение на првата фаза за изградба на овој Регионален центар. Опремувањето на Регионалниот центар како втора фаза е финансиски поддржан од страна на  Програмата за развој на Обединетите Нации – УНДП и Општина Кавадарци, за чија цел беа издвоени 740.139,00 денари.

Првата фаза на овој проект, односно изградбата на овој Регионален центар е финансиски овозможена од Бирото за регионален развој и Министерството за локална самоуправа, во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој за 2015 година, за која беа издвоени 4.099.616,00 денари.

 

Со опремувањето на Регионалниот центар ќе се овозможи јакнење на капацитетите на граѓанските организации, од аспект на логистичката подршка на истите, што пак, ќе придонесе кон поголема мотивираност кај нив за развивање на нови креативни идеи и предлози,  иницијативи и се она што е во склоп на развој на општеството.


 
Copyright © 2018. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance