Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Промоција на Проектот „Заштита на водите на Езеро Младост преку регулирање на отпадните води во населба Отовица“ PDF Печати Е-пошта

Во просториите на Општина Велес Претседателот на совет на Вардарскиот плански регион и воедно градоначалник на Општина Велес м-р Славчо Чадиев заедно со раководителот на Центарот за развој на Вардарски плански регион г-дин Марко Колев го промовираа Проектот „Заштита на водите на Езеро Младост преку регулирање на отпадните води во населба Отовица“. Со овој проект се опфаќа изградба на фекална канализација во населба Отовица со вкупна должина од 2.514м која ќе се поврзува со колекторскиот систем. Проектот е финансиран од страна на Министерството за локална самоуправа и Биро за регионален развој преку програмата за рамномерен регионален развој во износ од 8.197.364 денари .


 
Copyright © 2018. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance