Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Информации

Информации

Филтер по Наслови     Прикажи # 
# Наслов на артиклот Кликови
1 Известување за промена на локација на одржување на Јавна расправа по Нацрт Извештајот за стратегиска оценка на животната средина од спроведување на Регионалниот план за управување со отпад за Вардарскиот плански регион 2351
2 Обука за основни принципи за собирање на лековити ароматични растенија, шумски плодови, лишаи и печурки – зачувување на биодиверзитетот во Вардарски плански регион 2266
3 Инфраструктурно уредување на дел од индустриска зона УЗ 8 Општина Неготино 2045
4 Склучен договор помеѓу Центарот за развој на Вардарски плански регион и ПЕР – Инженеринг Кавадарци 2141
5 Инфраструктурно уредување на индустриска зона Караслари, Општина Велес 1921
6 Одржана 19-та Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион 1943
7 Оддржано првото Основачко собрание во рамките на иницијативата "Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристап " во Вардарскиот плански регион 3250
8 Одржана 15-та Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион 2435
9 Одржана обука бр.1 на тема: “Воспоставување на партнерство и формирање на ЛАГ-ови во Вардарски плански регион” во општините Велес, Неготино и Свети Николе 3101
10 Втора обука за собирачи на диво растечки растенија 2957
11 Настан за соработка и размена на добри практики помеѓу регионот Алзас,Р. Франција и ВПР во доменот на виното 3088
12 УСАИД ќе ги ревитлизира руралните заедници во вардарскиот регион со помош на ЛЕАДЕР пристапот 2988
13 Програмата за регионален економски развој РЕД ГИЗ, Канцеларија Скопје, објавува повик за пројавување интерес за обезбедување консултантски услуги 2567
14 ОБЈАВА за ангажирање на волонтер 2579
15 OБЈАВА за ангажирање на волонтер 2487
16 Јавен оглас 3504
17 ОБЈАВА ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ВОЛОНТЕР за три месеци 3466
18 Доделена Благодарница "9-ти Ноември" на Програмата за развој на обединетите нации во Република Македонија-УНДП 3785
19 Креирана Мрежа на Регионални Развојни Агенции на Југоисточна Европа-SEENORDA 3613
20 Одржана Јавна расправа по Нацрт- Извештајот за стратегиска оцена на влијанието врз животната средина 3430
21 Европратеникот Ричард Ховит, во посета на Вардарскиот плански регион 3260
22 УНДП ќе го подржува развојот во Вардарскиот регион во наредните две години 4714
23 ИЗВЕСТУВАЊЕ: Физибилити студија за утврдување на потенцијалите на Вардарскиот плански регион за искористување на обновливи извори на енергија 3093
24 Отпочна со работа Економскиот Совет на градоначалникот на Општина Велес 2918
25 Вардарската регата Гемиџии 2012 3040
26 Европски ден на претприемачот - Македонија 2012 2607
27 Физибилити студија за утврдување на потенцијалите на Вардарскиот плански регион за искористување на обновливи извори на енергија 2528
28 Презентација на наодите на територијалната секторска анализа во Вардарскиот плански регион 2758
29 Презентација на Нацрт-верзијата на Физибилити студија 2745
30 Ставање во употреба на детските програми од сунѓер, дрво и метал 2691
31 Меморандум за соработка со Центарот за развој на Вардарски плански регион 2505
32 Вардарскиот плански регион ќе гради регионална депонија 2818
33 Општините од Вардарскиот плански регион се промовираа и ги покажаа своите капацитети и идните планови за развој 2525
 
Copyright © 2020. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance