Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Информации

ИнформацииИзвестување за промена на локација на одржување на Јавна расправа по Нацрт Извештајот за стратегиска оценка на животната средина од спроведување на Регионалниот план за управување со отпад за Вардарскиот плански регион PDF Print E-mail

Почитувани,

Би сакале да Ве известиме дека Јавната расправа по Нацрт Извештајот за стратегиска оценка на животната средина од спроведување на Регионалниот план за управување со отпад за Вардарскиот плански регион во рамките на проектот "Подготовка на потребните документи за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со одпад во Пелагониски, Југозападен, Вардарски и Скопски плански регион" е променета локацијата. Поради работа на напонската мрежа во зградата на Општина Градско, истиот ќе се одржи во просториите на Општина Росоман на ден 03.11.2016 год со почеток во 12:00 часот.

 
Обука за основни принципи за собирање на лековити ароматични растенија, шумски плодови, лишаи и печурки – зачувување на биодиверзитетот во Вардарски плански регион PDF Print E-mail

Центарот за развој на Вардарски плански регион на 1.11.2016 година, во конференциската сала на Општина Свети Николе, со почеток од 11:00 часот организираше „Обука за основни принципи за собирање на лековити ароматични растенија, шумски плодови, лишаи и печурки – зачувување на биодиверзитетот во Вардарски плански регион”.

Оваа обука беше спроведена во рамки на активноста: „Организирање на 2 настани на Мрежата за инклузивен развој на Вардарски плански регион со релевантни чинители на тема развој на руралниот туризам”, која е дел од проектот: „Поддршка и промоција на препознатливи стопанско туристички настани во ВПР и мапирање на потенцијали за развој на форми на рурален туризам и подготовка на Регистер на потенцијали за рурален туризам на ниво на плански регион, кој е финансиски поддржан од Програмата за развој на Обединетите Нации – УНДП.

 

Обуката ја спроведе Г-дин Иван Стојанов, дипломиран инжинер-агроном и на истата присуствуваа собирачи на печурки, лековити и ароматични растенија. Сите присутни на обуката ќе се стекнат со Сертификат за учество на оваа обука.

 

 
Инфраструктурно уредување на дел од индустриска зона УЗ 8 Општина Неготино PDF Print E-mail

Во Општина Неготино во тек се градежните активности во рамки на проектот ,,Инфраструктурно уредување на индустриска зона УЗ 8 Општина Неготино”, финансирани од Министерство за локална самоуправа, а имплементирани од страна на Центарот за развој на Вардарски плански регион. 
Склучен договор помеѓу Центарот за развој на Вардарски плански регион и ПЕР – Инженеринг Кавадарци PDF Print E-mail

На ден 04.10.2016 година е склучен договор помеѓу Центарот за развој на Вардарски плански регион кој се јавува како инвеститор и ПЕР – Инженеринг Кавадарци кој се јавува како изведувач во рамки на проектот “Изградба на систем за водоснабдување во Етно село Клисура – Општина Демир Капија” , финансиран од страна на Биро за регионален развој.

 


 
Инфраструктурно уредување на индустриска зона Караслари, Општина Велес PDF Print E-mail

Во Индустриската зона Караслари во тек се градежните активности во рамки на проектот "Инфраструктурно уредување на индустриска зона Караслари, Општина Велес" финансирани од Министерство за локална самоуправа – Биро за регионален развој, а имплементирани од страна на Центарот за развој на Вардарски плански регион. Истите се одвиваат во предвидената временска рамка.

 

 

 

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 1 of 7
Copyright © 2019. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance