Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Информации
Известување за промена на локација на одржување на Јавна расправа по Нацрт Извештајот за стратегиска оценка на животната средина од спроведување на Регионалниот план за управување со отпад за Вардарскиот плански регион PDF Печати Е-пошта

Почитувани,

Би сакале да Ве известиме дека Јавната расправа по Нацрт Извештајот за стратегиска оценка на животната средина од спроведување на Регионалниот план за управување со отпад за Вардарскиот плански регион во рамките на проектот "Подготовка на потребните документи за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со одпад во Пелагониски, Југозападен, Вардарски и Скопски плански регион" е променета локацијата. Поради работа на напонската мрежа во зградата на Општина Градско, истиот ќе се одржи во просториите на Општина Росоман на ден 03.11.2016 год со почеток во 12:00 часот.

 
Обука за основни принципи за собирање на лековити ароматични растенија, шумски плодови, лишаи и печурки – зачувување на биодиверзитетот во Вардарски плански регион PDF Печати Е-пошта

Центарот за развој на Вардарски плански регион на 1.11.2016 година, во конференциската сала на Општина Свети Николе, со почеток од 11:00 часот организираше „Обука за основни принципи за собирање на лековити ароматични растенија, шумски плодови, лишаи и печурки – зачувување на биодиверзитетот во Вардарски плански регион”.

Оваа обука беше спроведена во рамки на активноста: „Организирање на 2 настани на Мрежата за инклузивен развој на Вардарски плански регион со релевантни чинители на тема развој на руралниот туризам”, која е дел од проектот: „Поддршка и промоција на препознатливи стопанско туристички настани во ВПР и мапирање на потенцијали за развој на форми на рурален туризам и подготовка на Регистер на потенцијали за рурален туризам на ниво на плански регион, кој е финансиски поддржан од Програмата за развој на Обединетите Нации – УНДП.

 

Обуката ја спроведе Г-дин Иван Стојанов, дипломиран инжинер-агроном и на истата присуствуваа собирачи на печурки, лековити и ароматични растенија. Сите присутни на обуката ќе се стекнат со Сертификат за учество на оваа обука.

 

 
Инфраструктурно уредување на дел од индустриска зона УЗ 8 Општина Неготино PDF Печати Е-пошта

Во Општина Неготино во тек се градежните активности во рамки на проектот ,,Инфраструктурно уредување на индустриска зона УЗ 8 Општина Неготино”, финансирани од Министерство за локална самоуправа, а имплементирани од страна на Центарот за развој на Вардарски плански регион. 
Склучен договор помеѓу Центарот за развој на Вардарски плански регион и ПЕР – Инженеринг Кавадарци PDF Печати Е-пошта

На ден 04.10.2016 година е склучен договор помеѓу Центарот за развој на Вардарски плански регион кој се јавува како инвеститор и ПЕР – Инженеринг Кавадарци кој се јавува како изведувач во рамки на проектот “Изградба на систем за водоснабдување во Етно село Клисура – Општина Демир Капија” , финансиран од страна на Биро за регионален развој.

 


 
Инфраструктурно уредување на индустриска зона Караслари, Општина Велес PDF Печати Е-пошта

Во Индустриската зона Караслари во тек се градежните активности во рамки на проектот "Инфраструктурно уредување на индустриска зона Караслари, Општина Велес" финансирани од Министерство за локална самоуправа – Биро за регионален развој, а имплементирани од страна на Центарот за развој на Вардарски плански регион. Истите се одвиваат во предвидената временска рамка.

 

 

 

 

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 Следно > Крај >>

Page 1 of 7
Copyright © 2019. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance