Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Информации
Јавен оглас PDF Печати Е-пошта

ЈАВЕН ОГЛАС

 

За ангажирање на специјалист за локален и регионален економски развој

во рамките на проектот "Мрежа за инклузивен развој (МИР) на Вардарски плански регион (ВПР)", поддржан од УНДП: "Локална акција за инклузивен развој" - Програма за локален развој.

Повеќе...
 
ОБЈАВА ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ВОЛОНТЕР за три месеци PDF Печати Е-пошта

Врз основа на Програмата за волонтерство за 2013 год на Центарот за развој на Вардарски плански регион, Раководителот на Центарот за развој на Вардарски плански регион донесе:

Повеќе...
 
Доделена Благодарница "9-ти Ноември" на Програмата за развој на обединетите нации во Република Македонија-УНДП PDF Печати Е-пошта

По повод 9-ти Ноември, денот на ослободувањето на градот Велес, Општина Велес објави повик за собирање на предлози за доделување на Деветоноемвриски признанија и награди за животно дело "Гемиџии" за 2012 година.

На иницијатива на Центарот за развој на Вардарски плански регион на Програмата за развој на обединетите нации во Република Македонија-УНДП од страна на Претседателот на Советот на Општина Велес Г-дин Славчо Чадиев и беше доделена Благодарница "9-ти Ноември".

Повеќе...
 
Креирана Мрежа на Регионални Развојни Агенции на Југоисточна Европа-SEENORDA PDF Печати Е-пошта

Центарот за развој на Вардарскиот плански регион, во периодот 28 до 29 Септември, во Призрен Косово, учествуваше на Регионалната конференција на  Регионални Развојни Агенции од Југоисточна Европа, подржана од ЕУ канцеларијата на Кососво. Целта на конференцијата беше да се презентираат концептите на регионален развој во земјите од Југоисточна Европа и да се согледаат предностите, проблемите и предизвиците со кои се соочуваат Регионалните Развојни Агенции и начинот на нивно надминување и решавање преку воспоставување на мрежа на развојни агенции.

Повеќе...
 
Одржана Јавна расправа по Нацрт- Извештајот за стратегиска оцена на влијанието врз животната средина PDF Печати Е-пошта

Одржана Јавна расправа по Нацрт- Извештајот за стратегиска оцена на влијанието врз животната средина на ,,Физибилити студија за утврдување на потенцијалите на Вардарскиот плански регион за искористување на обновливи извори на енергија,,

     На ден 21.09.2012 година во просториите на Општина Велес се одржа Јавна расправа по Нацрт- Извештајот за стратегиска оцена на влијанието врз животната средина на ,,Физибилити студија за утврдување на потенцијалите на Вардарскиот плански регион за искористување на обновливи извори на енергија,,.

     

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 Следно > Крај >>

Page 4 of 7
Copyright © 2019. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance