Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Информации
Меморандум за соработка со Центарот за развој на Вардарски плански регион PDF Печати Е-пошта

Memorandum_za_sorabotka__Centar_Vardarski_025Фондацијата за одржлив економски развој ПРЕДА Плус на 25.08.2011 г. потпиша Меморандум за соработка со Центарот за развој на Вардарски плански регион. Меморандумот се однесува на соработка во проектот „Техничка поддршка на центрите за развој на планските региони – Развој на дело“, кој има за цел да придонесе за развој на Вардаскиот плански регион преку обезбедување на техничка поддршка на Центарот и тоа во делот на:

Повеќе...
 
Вардарскиот плански регион ќе гради регионална депонија PDF Печати Е-пошта
Сабота, 03 Декември 2011 21:46

Градовите од централна Македонија ќе добијат своја регионална депонија. Вардарскиот плански регион подготвува проект кој треба да утврди каде ќе се наоѓа депонијата. Студијата ја изработува австриска компанија.

- Првиот чекор ќе биде изработка на пре - физибилити студија за да ги откриеме проблемите со кои се соочува регионот во справување со цврстиот комунален отпад, изјави Сабине Киц, претставник на австриската фирма „АСА“.

Повеќе...
 
Општините од Вардарскиот плански регион се промовираа и ги покажаа своите капацитети и идните планови за развој PDF Печати Е-пошта

На плоштадот во Скопје се изврши промоција на Вардарскиот плански регион. На штандовите кои што беа поставени на плоштадот имаше можност да се види што нуди секоја општина поединечно но истовремено и да се промовираат културните и традиционалните вредности на 9-те општини кои го сочинуваат Вардарскиот плански регион.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 Следно > Крај >>

Page 7 of 7
Copyright © 2019. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance