Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
News
Започнување на градежни активности во рамки на Проектот ,,Заштита на водите на Езеро Младост преку регулирање на отпадните води во населба Отовица” PDF Print E-mail

Во населба Отовица започнаа градежните активности во рамки на Проектот ,,Заштита на водите на Езеро Младост преку регулирање на отпадните води во населба Отовица. Со овој проект се опфаќа изградба на фекална канализација во населба Отовица со вкупна должина од 2.514м која ќе се поврзува со колекторскиот систем. Проектот е финансиран од страна на Министерство за локална самоуправа и Биро за регионален развој.


 
Потпишан договор во рамки на Проект „Подобрување на животната средина преку уредување на речните корита во вардарскиот регион , уредување на речното корито на реката Луда Мара – Општина Кавадарци“ PDF Print E-mail

Денес  21.07.2017 е склучен договор помеѓу Центарот за развој на Вардарски плански регион кој се јавува како инвеститор и Градба Промет од Кавадарци кој се јавува како изведувач во рамки на Проектот „Подобрување на животната средина преку уредување на речните корита во вардарскиот регион , уредување на речното корито на реката Луда Мара – Општина Кавадарци“.Со овој проект се опфаќа реализација на третата и последна градежна фаза за уредување на речното корито со вкупна должина од 355 метри од кои покрај уредувањето и изградба на пешачки дел на кејот, предвидено е да се постави и урбана опрема, осветлување и два пешачки моста. Проектот е финансиран од страна на Министерството за локална самоуправа и Биро за регионален развој преку програмата за рамномерен регионален развој и истиот се планира да биде завршен во рок од 4 месеци.

 


 
Одржана 24-тата Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион PDF Print E-mail

24-та Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион се одржа во текот на денешниот ден (20.07.2017 година) во просториите на општина Свети Николе. Се разгледуваа информации за нови повици за аплицирање на проекти за потребите на општините, како и Одлука за избор на раководител на Центарот за развој на Вардарски плански регион.


 
Потпишан договор во рамки на Проектот „Заштита на водите на Езеро Младост преку регулирање на отпадните води во населба Отовица“ PDF Print E-mail

Денес 29.06.2017 година е склучен договор помеѓу Центарот за развој на Вардарски плански регион кој се јавува како инвеститор и Делта Пром ИНГ од Велес кој се јавува како изведувач во рамки на Проектот „Заштита на водите на Езеро Младост преку регулирање на отпадните води во населба Отовица“. Со овој проект се опфаќа изградба на фекална канализација во населба Отовица со вкупна должина од 2.514м која ќе се поврзува со колекторскиот систем и истиот се планира да биде завршен во рок од 3 месеци. Проектот е финансиран од страна на Министерството за локална самоуправа и Биро за регионален развој преку програмата за рамномерен регионален развој.


 
Одржана 23-тата Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион PDF Print E-mail

Советот за развој на Вардарски плански регион на ден 27.06.2017 година ја одржа 23-тата седница во просториите на Општина Велес. Дневениот ред го сочинуваа вкупно 4 точки и истите беа едногласно усвоени. Раководителот на Центарот г-дин Марко Колев ги информираше Градоначалниците кои се и воедно членови на Советот за развој на Вардарски плански регион за аплицираните проекти, проекти кои се во фаза на реализација и за тековните активности на Центарот за развој на Вардарски плански регион.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 17
Copyright © 2017. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance