Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Вести
Прибирање на проектни предлози за прекугранична соработка PDF Печати Е-пошта

 Центарот за развој на Вардарски плански регион со поддршка на Програмата за развој на обединетите нации УНДП во Македонија-Програма за меѓуопштинска соработка и општините од ВПР Велес на ден 

Повеќе...
 
ДОГОВОР за реализација на проекти во Вардарски плански регион PDF Печати Е-пошта

 На ден 27.06.2013 година, Центарот за развој на Вардарски плански регион склучи Договор со Министерството за локална самоуправа (Биро за регионален развој) за имплементација на три проекти и тоа: 

1. Модернизација на предучилишното образование во општините од ВПР со програми за правилен психофизички развој

2. Зајакнување на капацитетите на регионалното управување со отпад и формирање на регионална мрежа за интегрирано управување со отпад

3. Поддршка за формирање на регионална мрежа за маркетинг и промоција на туризмот (РММП) во ВПР и креирање на туристички WEB портал и календар на настани

 
Презентација на програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2013 година PDF Печати Е-пошта

 На ден 05.05.2013 година во Општина Велес се оддржа презентација на Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2013 година, од страна на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Повеќе...
 
Презентација на надлежностите и улогата на ЦУК и СУК PDF Печати Е-пошта

          Врз основа на донесените заклучоци за соработка и координација со градоначалниците утврдени на состанок во Министерство за локална самоуправа, Центарот за развој на Вардарски плански регион во соработка со МЛС денес во Општина Велес одржаа состанок за презентација на надлежностите и улогата на Центарот за управување со кризи (ЦУК) и Системот за управување со кризи (СУК), законската одговорност на надлежните институции на локално ниво, за превенција, рано предупредување и справување со пожари од поголем размер на отворен простор. На состанокот присуствуваа Директорот на ЦУК, градоначалници од вардарскиот плански регион, раководители на сектори од ЦУК како и одговорни лица во субјектите од СУК на локално ниво одговорни за превенција, рано предупредување и справување со пожари од поголеми размери на отворен простор.

 
Бизнис центар во oбјектот на поранешното Радио Велес PDF Печати Е-пошта

 Градоначалникот Славчо Чадиев, вд раковододителот на Центарот за развој на вардарскиот плански регион, Марко Колев и претставници на бизнис секторот. Целта на средбата беше да се направи проценка за тоа до каде се активностите поврзани со пренамената на објектот на Радио Велес во регионален бизнис центар. На седницата сите учесници се заложија во наредниот период да се вложат максимални напори за ставање на објектот во функција.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Следно > Крај >>

Page 17 of 19
Copyright © 2018. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance