Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Вести


Сертификат за управување со системот за квалитет ISO 9001:2008 PDF Печати Е-пошта

 

Центарот за развој на Вардарски Плански Регион, доби Сертификат за управување со системот за квалитет ISO 9001:2008. Сертификационата ревизија ја спроведе авторизираната Чешка компанија LL-C (Certification), а процесот на сертификација финансиски беше подржан од UNDP.
Повеќе...
 
Две практики за Меќуопштинска соработка во Вардарски плански регион PDF Печати Е-пошта

Центарот за развој на ВПР, отпочна со имплементација на двата проекта пдржани од Програмата на УНДП, Локална акција за инклузивен развој, а во партнерство со општините од регионот. Двата проекти се базирани на принципите на Меѓуопштинска соработка - МОС, поради што ќе бидат воспоставени две форми на МОС до крајот на март оваа година.

Повеќе...
 
Промоција на проектот “Поддршка на ЕЛС за подобрување на енергетската ефикасност PDF Печати Е-пошта

Промоција на проектот “Поддршка на ЕЛС за подобрување на енергетската ефикасност преку изработка на програми и акциони планови за енергетска ефикасност”.

Центарот за развој на Вардарскиот плански регион во соработка со Општините од Вардарскиот плански регион и Центар за енергетска ефикасност на Македонија  “МАЦЕФ”- Скопје , во периодот16.01.2013година  од 16.04.2013 година  ќе го имплеметираат проектот “Поддршка на ЕЛС за подобрување на енергетската ефикасност преку изработка на програми и акциони планови за енергетска ефикасност”.Целта на проектот  е подобрување на енергетската ефикасност во ЕЛС во ВПР и подигање на јавната свест за значењето на енергетската ефикасност.

Повеќе...
 
Вардарски плански регион ја доби наградата во категоријата “Истражувања и студии од областа на урбанизмот” PDF Печати Е-пошта

           Во периодот од  08 – 15 ноември 2012 во Центарот за култура во Лесковац Република Србија се одржа 21-от интернационален Салон за урбанизам. Домаќини на манифестацијата се Градот Лесковац и Дирекцијата за градба, а покровител е Министерството за градежништво и урбанизам, Министерството за природни ресурси, рударство и просторно планирање и Општина Лесковац.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Следно > Крај >>

Page 19 of 19
Copyright © 2019. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance