Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Седници


Одржана 3-тата Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион PDF Print E-mail

Денес во просториите на Центарот за развој на Вардарски плански регион се одржа третата седница на Советот за развој на Вардарски плански регион.

На оваа седница од страна на членовите на Советот едногласно беа усвоени неколку одлуки меѓу кои Одлука за давање на согласност на ЦРВПР за аплицирање за пристап до грантовата шема (2018-2020) во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој “ финансиски поддржан од Владата на Република Македонија и Владата на Швајцарската Конфедерација, Одлука за Годишниот план за работата на Центарот за развој на Вардарски плански регион за 2017 година, Одлука за Годишниот план за спроведување на Програмата за развој на Вардарски плански регион за 2017 година, Одлука за усвојување на Годишен финансиски извештај за работењето на Центарот за развој на Вардарски плански регион за 2017 година.

Покрај одлуките беа презентирани неколку презентации од областа на Енергетската ефикасност, Можностите за соработка помеѓу општините од Вардарски плански регион со Факултетот за туризам и угостителство- Охрид, како и презентација за проектот за развој на деловниот екосистем финансиран од страна на УСАИД

 

.


 
Одржана 9-та Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион PDF Print E-mail

На ден 29.01.2015 година (четврток) со почеток во 10:00 часот во просториите на Општина Кавадарци се одржа 9-тата седница на Советот за развој на Вардарски плански регион. На седницата покрај градоначалниците од регионот присуствуваа и претставници од компанијата ДЕРТЕР од Република Чешка и од фирмата ИБР ГРУП од Италија. Тие извршија презентација и ги информираа членовите на советот за нивните активности и планови во врска со елиминирање на проблемот со отпадот.

Read more...
 
Одржана 6-та Седница на Советот за развој на ВПР PDF Print E-mail

На ден 24.02.2014 година (понеделник) во просториите на Општина Демир Капија се одржа 6-тата Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Read more...
 
17-та Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион PDF Print E-mail
На 26/11/2012 во општина Неготино се одржа 17-та Седница на Советот за развој на Вардарскиот плански регион. Покрај градоначалниците од регионот, на седницата учествуваа и претставници на Програмата за развој на Обединетите ннации - УНДП кои заедно со вработените од Центарот за развој на Вардарски плански регион ги појаснија целите, резултатите и активностите на двата проекти кои треба да отпочнат со реализација од 15/12/2012 година а финансиски ќе бидат подржани од УНДП.
Read more...
 
16-та седница на Советот за развој на Вардарски плански регион PDF Print E-mail

На ден 17.05.2012 година во просториите на Општина Велес се одржа 16-та седница на Советот за развој на Вардарски плански регион.

Претседателот на Советот за развој на Вардарски плански регион Г-дин Горан Петров го предложи следниот :

ДНЕВЕН  РЕД

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2
Copyright © 2019. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance