Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

                                       

 

FacebookTwitter
Седници
Одржана 3-тата Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион PDF Печати Е-пошта

Денес во просториите на Центарот за развој на Вардарски плански регион се одржа третата седница на Советот за развој на Вардарски плански регион.

На оваа седница од страна на членовите на Советот едногласно беа усвоени неколку одлуки меѓу кои Одлука за давање на согласност на ЦРВПР за аплицирање за пристап до грантовата шема (2018-2020) во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој “ финансиски поддржан од Владата на Република Македонија и Владата на Швајцарската Конфедерација, Одлука за Годишниот план за работата на Центарот за развој на Вардарски плански регион за 2017 година, Одлука за Годишниот план за спроведување на Програмата за развој на Вардарски плански регион за 2017 година, Одлука за усвојување на Годишен финансиски извештај за работењето на Центарот за развој на Вардарски плански регион за 2017 година.

Покрај одлуките беа презентирани неколку презентации од областа на Енергетската ефикасност, Можностите за соработка помеѓу општините од Вардарски плански регион со Факултетот за туризам и угостителство- Охрид, како и презентација за проектот за развој на деловниот екосистем финансиран од страна на УСАИД

 

.


 
Одржана 9-та Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион PDF Печати Е-пошта

На ден 29.01.2015 година (четврток) со почеток во 10:00 часот во просториите на Општина Кавадарци се одржа 9-тата седница на Советот за развој на Вардарски плански регион. На седницата покрај градоначалниците од регионот присуствуваа и претставници од компанијата ДЕРТЕР од Република Чешка и од фирмата ИБР ГРУП од Италија. Тие извршија презентација и ги информираа членовите на советот за нивните активности и планови во врска со елиминирање на проблемот со отпадот.

Повеќе...
 
Одржана 6-та Седница на Советот за развој на ВПР PDF Печати Е-пошта

На ден 24.02.2014 година (понеделник) во просториите на Општина Демир Капија се одржа 6-тата Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Повеќе...
 
17-та Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион PDF Печати Е-пошта
На 26/11/2012 во општина Неготино се одржа 17-та Седница на Советот за развој на Вардарскиот плански регион. Покрај градоначалниците од регионот, на седницата учествуваа и претставници на Програмата за развој на Обединетите ннации - УНДП кои заедно со вработените од Центарот за развој на Вардарски плански регион ги појаснија целите, резултатите и активностите на двата проекти кои треба да отпочнат со реализација од 15/12/2012 година а финансиски ќе бидат подржани од УНДП.
Повеќе...
 
16-та седница на Советот за развој на Вардарски плански регион PDF Печати Е-пошта

На ден 17.05.2012 година во просториите на Општина Велес се одржа 16-та седница на Советот за развој на Вардарски плански регион.

Претседателот на Советот за развој на Вардарски плански регион Г-дин Горан Петров го предложи следниот :

ДНЕВЕН  РЕД

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Page 1 of 2
Copyright © 2019. Центар за развој на Вардарски плански регион. Designed by Pance