Skip to content

Одржан четвртиот регионален форум за проектот реализиран преку грантовата шема за инвестициски проекти

ДАТУМ

октомври 22, 2020

Категории

  Центарот за развој Вардарскиот плански регион го одржа четвртиот последователен регионален форум, за проектот реализиран преку грантовата шема за инвестициски проекти, а во рамки на проектот Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој.
  Постигнати резултати од проектот Изградба на скејт парк со 7 елементи и уредување на пешачки и велосипедски патеки во Вардарски плански регион:
– Поставено плато за екстремни спортови на површина од 800 м2, општина Кавадарци,
– Уредени велосипедски и пешачки патеки како и комунално уредување на качувачкиот локалитет во Демиркаписката Клисура во близина на река Челевечка, општина Демир Капија,
– Проширена и стабилизирана планинарска патека до изворите на река Бабуна, општина Чашкa.
  Финансиската поддршка е обезбедена од страна на Швајцарската агенција за развој и соработка и  Министерството за локална самоуправа. 

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy