Skip to content

Информативна сесија за детално презентирање на оперативните насоки и формуларот за аплицирање за отворениот повик за доставување апликации за грантови во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“

ДАТУМ

јули 23, 2021

Категории

,

На 19.07.2021, во х.Романтик, Велес се одржа информативна сесија за општините од Вардарски плански регион за отворениот повик за доставување апликации за грантови во рамки на проектот „Пост – КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“, објавен од страна на Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП) во соработка со Бирото за регионален развој.

 

На присутните претставници од локалните самоуправи во регионот, како и на Центарот за развој на Вардарски плански регион им се изврши презентирање на условите за аплицирање, критериумите за селекција и евалуација, при што се генерираа и можни проектни идеи

 

Грантовите се во износ од 30.000 до 50.000 УСД и се наменети за поттикнување на меѓуопштинскате соработка преку имплементација на иновативни проекти за подобрување на квалитетот на живот на сите граѓани во регионот. Центарот за развој на Вардарски плански регион ќе им помогне на општините во процесот на селекција и разработка на идеите со кои тие ќе се одлучат да аплицираат на конкретниот повик.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy