Skip to content

Обука за рекреативна работа со лица со попречености

ДАТУМ

јули 27, 2021

Категории

,

 

  • Во рамки на проектот  ,,Инклузивен Смарт Туризам – рекреативни содржини и услуги за еднаков пристап до туристичката атракција Езеро Младост“, на 24-25 Јули 2021 се реализираше активноста: дводневна обука за наставници по физичко образование, спортски работници и тренери, спасители на вода во Вардарски плански регион.
  • Целта на оваа активност е овозможување на максимална отвореност кон потребите на корисниците на услуги со попреченост, нивно активно вклучување во социјалниот живот, рекреативните и туристички активности  во вода. На овој начин и преку туризмот може да се развие инклузивно општество за сите кои овозможуваат континуиран развој. Преку инклузивниот туризам ќе се зајакнат капацитетите на регионот за обезбедување на услуги за лицата со попречености во областа на туризмот.
  • Финансиските средства за овој проект се обезбедени од Министерството за локална самоуправа (МЛС) и Швајцарската развојна агенција (SDC). 

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy