Skip to content

Потпишани договорите за реализација на три проекти во Вардарскиот плански регион

ДАТУМ

јули 30, 2021

Категории

,

 
  • Градоначалниците на општините Градско, Чашка и Неготино во текот на вчерашниот ден потпишаа договори со в.д Раководителот на Центарот за развој на Вардарски плански регион Д-р Игор Андреев за подобрување на патната инфраструктура во подрачјата со земјоделска дејност и обработливи површини.
 
  •  Реализирани ќе бидат следните проекти :
  • 🏗 Општина Градско – Реконструкција и санација на пристапен пат до земјоделскo обработливo земјиште во општина Градско од с.Виничани до м.в. Свети Илија – (Ѓорѓиица) во должина од вкупно 900 метри (500м+400м),
  • 🏗 Општина Чашка – Реконструкција на пристапен пат до земјоделско обработливо земјиште во месност с.Војница – место викано Дрење, во должина од 600 метри,
  • 🏗 Општина Неготино – Санација на пристапен пат до земјоделско земјиште во месноста Солена Вода, Општина Неготино, во должина од 700 метри.
 
  • 💶 Вкупната вредност на овие проекти е 2.523.453 денари коишто се обезбедени преку Центарот за развој на Вардарски плански регион од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство преку Програмата за капитални субвенции.
 
  • 🎯 Реализација на проектите се очекува по завршување на постапката за јавна набавка кон почетокот на месец Септември!

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy