Skip to content

Изработена регионалната програма за инклузивен туризам 2021-2024

ДАТУМ

август 5, 2021

Категории

,

  • Програмата овозможува максимална отвореност кон потребите на корисниците на услуги со попреченост, нивно активно вклучување во социјалниот живот, рекреативните и туристички активности.
  • Преку регионалната програма за инклузивен туризам се зајакнуваат капацитетите на регионот за обезбедување на услуги за лицата со попоречености во областа на туризмот. На овој начин, преку туризмот се развива инклузивно општествено за сите, кое овозможува континуиран развој.
  • Изработката на програмата е дел од проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, кој што е имплементиран од страна на Швајцарска Агенција за развој и соработка и Министерство за локална самоуправа на Република Северна Македонија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy