Skip to content

Потпишани договори со општините од Вардарскиот плански регион за реализација на 4 проекти

ДАТУМ

декември 28, 2021

Категории

,

На 27-28.12.2021 година в.д Директорот на Центарот за развој на Вардарски плански регион г-ѓа Татјана Темелковска во име на Центарот за развој на Вардарски плански регион потпиша Договори за соработка со градоначалниците на општините од Вардарски плански регион за реализација на 4 проекти од две годишната програма за рамномерен регионален развој за 2021-2022 година :

 

  • 🏗 „Патна инфраструктура до туристички локалитети : археолошки локалитет Ѓуземелци – Кнежје во општините Лозово и Свети Николе (фаза 1), манастир Св. Архангел Михаил во општина Градско и куќата на Коле Неделковски во општина Чашка“;

 

  • 🔭 „Инсталирање на мерни станици за смарт земјоделство во општините Кавадарци, Неготино, Росоман и Демир Капија“;

 

  • 🚒 „Зајакнување на капацитетите на ТППЕ во општина Велес, Неготино, Свети Николе и Кавадарци преку набавка на високо професионални специјализирани возила согласно европските стандарди“;

 

  • 🏗 „Подобрување на животниот стандард на граѓаните во Вардарски плански регион преку изградба на патна инфраструктура во ИЗ УЗУС – општина Велес“.

 

  • 💶 Вкупната вредност на овие проекти е 64.907.625 денари коишто се обезбедени преку Центарот за развој на Вардарски плански регион од Министерството за локална самоуправа – Биро за рамномерен регионален развој преку две годишната Програма за рамномерен регионален развој за 2021-2022 година.
 
  • 🎯 Реализација на проектите се очекува по завршување на постапката за јавна набавка кон почетокот на месец Март 2022 година !

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy