Skip to content

II – ра Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

ДАТУМ

февруари 24, 2022

Категории

 Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 24.02.2022 година ја одржа online II-та Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион 

 

  • На оваа Седница се усвои приоритетна листа за предлог-проектот Подобрување на пристапот до обработливи површини во подрачја на интезивна земјоделска дејност во Вардарскиот плански регион”.
 
  • Се донесе одлука за учество на Центарот за развој на Вардарски плански регион во проектот Креирање на иновациски екосистем за поддршка на можностите за вработување на млади таленти од ИТ секторот во прекуграничниот регион, одобрен во програмата ИНТЕРРЕГ – ИПА прекугранична соработка помеѓу Република Грција и Република Северна Македонија, финансиран од ЕУ.
 
  • В.Д Директорот ги информираше градоначалниците за потребата од утврдување на локација за регионален стационар за кучиња скитници, локација која што е потребна за финализирање на Студијата за изградба на прифатилиште за кучиња скитници во Вардарски плански регион, која што е изработена со средства од УНДП.
 
  • Договорено беше одржување на состанок со претставници од Министерството за животна средина и просторно планирање со цел изготвување на Просторен план на Република Северна Македонија и помош при изработка на истиот, во рамките на следната седница на Советот. 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy