Skip to content

Прва форумска сесија во Вардарскиот плански регион

ДАТУМ

март 11, 2022

         Центарот за развој на Вардарски плански регион го започна процесот на Регионални форуми во заедницата кој е финансиски поддржани од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка.
Денес, се одржа првата форумска сесија каде што учесниците имаа можност да идентификуваат и дефинираат приоритетни регионални проблеми поврзани со проритетните областите (инфраструктура и животна средина), истите беа избрани на форумот од странана на учесниците.
         Центарот за развој на Вардарски плански региони добива финансиска поддршка за спроведување на проекти во рамки на:
– Грантовата шема (2022-2024) во рамки на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој” – фаза 2 финансирана од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка за што има предвидено максимум средства во висина од 19.870.000,00 денари и
– Програмата за регионален развој за 2022 со индикативни средства за 2023 година финансирана од Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој со предвидени максимум средства во висина од 62.094.078,00 денари.
     Активното партиципирање на учесниците на форумот во Вардарскиот плански регион е од особено значење за успешна реализација на регионалниот форумски процес.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy