Skip to content

Одржана V-та седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

ДАТУМ

април 27, 2022

Категории

,

       Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 27.04.2022 година ја одржа V- тата седница на Советот за развој на Вардарски плански регион во просториите на Општина Неготино.

    На истата беше извршена презентација за рециклирање на пластичен отпад од страна на преставници на организацијата ПАКОМАК, во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка.
 

   Имено, членовите на Советот на Вардарски плански регион едногласно ги изгласаа:

  • Предлог-одлука за усвојување на Листа на предлог – проекти за развој на Вардарски плански регион за 2022 година со индикативни средства  2023 година финансирани од страна на Министерство за локална самоуправа – Биро за регионален развој,
  • Предлог -одлука за усвојување на Приоритетна листа на концепт решенија за проекти од Грантовата шема на Министерство за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка  – „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој – II фаза“.

Галерија

Документи

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy