Skip to content

Month: август 2022

Одржана VII-та седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 16.08.2022 година (вторник) во просториите на општина Кавадарци ја организираше VII-тата Седница на Советот за развој на Вардарскиот плански регион. На
Прочитајте повеќе

Поставување на агрометеоролошки станици за заштита на земјоделски култури во ВПР

Центарот за развој на Вардарски плански регион во Општина Кавадарци отпочна со поставување на мерни станици во рамки на проект: “Инсталирање на мерни станици за смарт земјоделство во Вардарски плански
Прочитајте повеќе