Skip to content

Прва форумска сесија од циклусот регионални форуми во ВПР

ДАТУМ

ноември 4, 2022

📌Центарот за развој на Вардарски плански регион го започна процесот на Регионални форуми во заедницата кој е финансиски поддржани од Министерството за локална самоуправа 🇲🇰 и Швајцарската агенција за развој и соработка 🇨🇭.

 
Денес, се одржа првата форумска сесија каде што учесниците имаа можност да идентификуваат и дефинираат приоритетни регионални проблеми поврзани со проритетните областите (инфраструктура и економски развој), истите беа избрани на форумот од странана на учесниците.
 

Центарот за развој на Вардарски плански региони добива финансиска поддршка за спроведување на проекти во рамки на:

 
  • Програмата за регионален развој за 2023 со индикативни планирани средства за 2024 година, финансирана од Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој со предвидени средства во висина од 62.094.078,00 денари.
 
  • Активното партиципирање на учесниците на форумот во Вардарскиот плански регион е од особено значење за успешна реализација на регионалниот форумски процес.
 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy