Skip to content

Одржана VIII – та седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

ДАТУМ

ноември 23, 2022

На 23.11.2022 во општина Велес се одржа VIII-тата Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион.

 
  • На седницата согласно законските одредби по завршетокот на мандадот на досегашниот претседател на Советот за развој на Вардарски плански регион – Градоначалникот на Велес Г. Марко Колев се изврши предлог и усвојување на нов претседател на советот.
  • Имено за нов Претседател на Советот за развој на Вардарски плански регион е избран Г. Дејан Владев – Градоначалник на Општина Свети Николе.
  • Согласно усвоениот дневен ред на седницата на Центарот за развој на Вардарски плански регион дискутирани беа точките на дневен ред. Од страна на експертот Весна Кузмановиќ беа презентирани концепт проекти со регионално значење на Вардарскиот плански регион произлезени од првата форумска сесија наменети за аплицирање во Програмата за рамномерен регионален развој за 2022 година со индикативни средства за 2023 година. Процесот на консултативни форуми се реализира со финансиска поддршка на Министерството за локална самоуправа и Швајцарија, а неговата цел е приоретизирање на регионални проекти кои би се аплицирале во рамките на Програмата за рамномерен регионален развој на Бирото за регионален развој. 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy