Skip to content

Одржана X – та седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

ДАТУМ

јануари 30, 2023

На 27.01.2023 во општина Кавадарци се одржа X-тата Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион.

 
  • На седницата присуствуваа градоначалниците од Вардарскиот плански регион и се дискутираше по точките на дневниот ред.
  • Од страна на Директорот на Центарот за развој на Вардарски плански регион Г.Сашо Мошев беше презентиран моделот за управување со Регионален центар за згрижување на бездомни миленици и ветеринарно здравство, организациона поставеност на регионално ниво, негово идно работење и начинот на финансирање.
  • Презентираниот модел беше прифатен од Советот за развој на Вардарскиот плански регион и беше донесена одлука за избор на модел за управување со регионален центар за згрижување на бездомни миленици и ветиринарно здраство како и негово идно работење и начин на финансирање.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy