Skip to content

Креирање на иновациски систем за поддршка на можностите за вработување на младите таленти од ИТ секторот во прекуграничниот регион

ДАТУМ

март 16, 2023

Категории

,

 

  • На почетокот од месец март 2023 година започнаа градежни работи за санација на кровот на поранешна народна кујна од страна на економскиот оператор СИМАК-ИНЖИЊЕРИНГ Јованка ДООЕЛ – Скопје.

 

  • Реконструкцијата на кровот е финансиран од општина Велес во вкупна вредност од 389.282,00 денари.  

 

  • Рокот за изведба е 60 дена.

 

  • Со завршувањето на реконструкцијата на кровот ќе се створат услови за да може Центарот за развој на Вардарски плански регион да ги реализира градежните активности на објектот со коишто ќе се изврши пренамена на просторот во Иновативен Хаб во рамки на ИПА проектот „Креирање на иновациски систем за поддршка на можностите за вработување на младите таленти од ИТ секторот во прекуграничниот регион“ (INNO-ECOSYSTEM) во Програмата ИНТЕРРЕГ-ИПА за прекугранична соработка помеѓу Република Грција и Република Северна Македонија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy