Skip to content

Author: Јован Симсаров

Одржана VII-та седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 16.08.2022 година (вторник) во просториите на општина Кавадарци ја организираше VII-тата Седница на Советот за развој на Вардарскиот плански регион. На
Прочитајте повеќе

Поставување на агрометеоролошки станици за заштита на земјоделски култури во ВПР

Центарот за развој на Вардарски плански регион во Општина Кавадарци отпочна со поставување на мерни станици во рамки на проект: “Инсталирање на мерни станици за смарт земјоделство во Вардарски плански
Прочитајте повеќе

Јавен Оглас за избор на Директор на Центарот за развој на Вардарски плански регион – 1 извршител на определено време за период од 4 години

 Врз основа на член 22 и член 23 од Законот за работни односи („Службен весник на РМ“ бр. 62/2005, 106/2008, 161/2008, 114/2009, 130/2009, 50/10, 52/10, 124/10, 47/11, 11/12, 39/12, 13/13,
Прочитајте повеќе

Инфо сесија за презентација на Јавен конкурс по редовна постапка за Кофинанисирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“и „спин-оф“ 4

Преку Бизнис центарот на Центарот за развој на Вардарски плански регион ќе се одржи инфо сесија на ден 30.06.2022 година (четврток) со почеток од 12:00 часот преку апликацијата ЗООМ, за последниот повик на #ФИТР за
Прочитајте повеќе

Јавен конкурс по редовна постапка за Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“и „спин-оф“ 4

#ФИТР објави Јавен конкурс по редовна постапка за Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“и „спин-оф“ 4 Преку овој инструмент Фондот за иновации и технолошки развој обезбедува финансиска поддршка: до
Прочитајте повеќе

Одржана VI-та седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

 Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 26.05.2022 година (четврток) во просториите на општина Градско ја организираше VI-тата Седница на Советот за развој на Вардарскиот плански регион. На
Прочитајте повеќе

Одржана V-та седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 27.04.2022 година ја одржа V- тата седница на Советот за развој на Вардарски плански регион во просториите на Општина Неготино. На
Прочитајте повеќе

Зајакнување на капацитетите на ТППЕ во општина Велес, Неготино, Свети Николе и Кавадарци преку набавка на високо професионални специјализирани возила согласно европските стандарди.

Име на проектот: Зајакнување на капацитетите на ТППЕ во општина Велес, Неготино, Свети Николе и Кавадарци преку набавка на високо професионални специјализирани возила согласно европските стандарди. Партнери: Општина Велес, Општина
Прочитајте повеќе

Инсталирање на мерни станици за смарт земјоделство

Име на проектот: Инсталирање на мерни станици за смарт земјоделство Партнери: Општина Кавадарци, Општина Неготино, Општина Росоман, Општина Демир Капија Финансирани од: Министерство за локална самоуправа – Биро за регионален
Прочитајте повеќе

Патна инфраструктура до туристички локалитети: арехолошки локалитет Ѓуземелци Кнежје во општините Лозово и Св Николе (фаза 1), манастир Св. Архангел Михаил во општина Градско и куќата на Коле Неделковски во општина Чашка

Име на проектот: Патна инфраструктура до туристички локалитети: арехолошки локалитет Ѓуземелци Кнежје во општините Лозово и Свети Николе (фаза 1), манастир Св. Архангел Михаил во општина Градско и куќата на
Прочитајте повеќе