Skip to content

Справување со климатските промени 2022 – ФИТР

Справување со климатските промени 2022 – ФИТР

 

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), Ве поканува на инфо сесија за условите за аплицирање на предизвикот Справување со климатски промени 2022.
Предизвикот има за цел да поттикне зголемување на т.н климатски активности, односно активности за развивање на иновативни технологии, производи и процеси за ублажување или прилагодување на последиците од климатски промени, што ќе придонесе кон глобалните напори за справување со климатските промени и поактивно вклучување на приватниот сектор во развојот на зелените бизниси и креирање на нови работни места во оваа област.
Натпреварувачите на овој предизвик треба да се пријават со предлог-проекти кои вклучуваат развој на иновативни, климатски/чисти технологии, производи и/или процеси кои придонесуваат кон ублажување или намалување на последиците од климатските промени.
На предизвикот сите заинтересирани може да аплицираат најдоцна до 01.09.2022 година, до 14:00 часот, а целата проектната документација и начинот на аплицирање се целосно достапни на веб страницата: https://bit.ly/predizvikfitr
Презентацијата на инфо сесијата ќе ја реализираат надлежните лица од ФИТР и ќе се одржи на ден 19.07.2022 година (вторник) со почеток од 11:00 часот преку апликацијата ЗООМ, на следниот линк:
🔎Join Zoom Meeting
Meeting ID: 867 4525 1857

Date

Јул 19 2022
Expired!

Time

11:00 - 13:00
Zoom Platform

Location

Zoom Platform
Website
https://us06web.zoom.us/j/86745251857