Skip to content

Изградба на скејт парк со седум елементи, уредување на пешачки и велосипедски патеки во Вардарски плански регион

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

мај 1, 2019

Датум на реализација

ноември 1, 2020

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови, Меѓународни фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

8228681

Име на проектот:
Изградба на скејт парк со седум елементи, уредување на пешачки и велосипедски патеки во Вардарски плански регион

Партнери:
Општина Кавадарци, Општина Демир Капија, Општина Чашка,

Финансирани од:
Министерство за локална самоуправа и Швајцарска агенција за развој и соработка (Грантова шема за инвестициски проект)

Буџет на проектот во денари:
8.228.681,00 мкд

Дел 1 – Градежни и градежно занаетчиски работи за поставување на рамно плато за скејт парк и електрика во Општина Кавадарци

  • 1.725.321,00 мкд – ( кофинансирани средства од општина Кавадарци )

Дел 2 – Уредување на велосипедски пешачки патеки и комунално уредување на качувачки локалитет во Демиркаписка клисура, во близина на река Челевечка во општина Демир Капија

  • 165.128,00 мкд – ( кофинансирани средства од општина Демир Капија )

Дел 3 – Градежни работи за проширување и стабилизирање на планинарска патека до изворите на река Бабуна во должина од 1560метри во Општина Чашка

Реализиран (Да/Не): 
Да

Галерија

Парнерски општини: Општина Кавадарци, Општина Демир Капија, Општина Чашка
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram