Skip to content

The XIV session of the Council for development of the Vardar planning region was held

DATE

December 4, 2020

Categories

   Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 03.12.2020 година (четврток), ја одржа онлајн XIV -та Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион.
   На оваа Седница беше извршена финална презентација со преглед на предлог концептите со предвидена буџетска рамка кои ќе се развијат во апликациони формулари, од страна на експертот Весна Кузмановиќ до предвидениот рок за аплицирање.
    Веднаш потоа, се утврди и годишната листа на предлог проектите кои би се финансирале од Бирото за регионален развој, по редослед кој беше претходно рангиран од страна на учесниците во форумскиот процес.
   Исто така, беше извршена и презентација од страна на експертскиот тим на Преда Плус на Нацарт Програмата за развој на Вардарски плански регион 2020-2024 година, поддржана преку проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, кој се спроведува со финансиска поддршка на Министерството за локална самоуправа и Швајцарската Агенција за развој и соработка.

Gallery

Share:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy