Skip to content

Month: март 2022

I – ва седница на Советот за социјална заштита на Вардарскиот плански регион

Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 28.03.2022 година ја одржа online I-та Седница на Советот за социјална заштита на Вардарски плански регион на која едногласно се усвои
Прочитајте повеќе

Отпочнати градежни активности во индустриска зона Узус

На 28.03.2022 во индустриската зона Узус започнаа градежните активности во рамки на проектот “Подобрување на животниот стандард на граѓаните во Вардарски плански регион преку изградба на патна инфраструктура во ИЗ
Прочитајте повеќе

Прва форумска сесија во Вардарскиот плански регион

         Центарот за развој на Вардарски плански регион го започна процесот на Регионални форуми во заедницата кој е финансиски поддржани од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската
Прочитајте повеќе

ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА СО МИНИСТЕРСТВО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ

Во рамки на отпочнатите активности од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање за изработка на нов просторен план на Република Македонија денес во Општина Велес се одржа
Прочитајте повеќе

III – та Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 10.03.2022 година во просториите на Општина Велес ја одржа 3 – тата Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион.
Прочитајте повеќе

Одржана работилница на тема : Смарт Специјализација

Центарот за развој на Вардарски плански регион заедно со Министерство за локална самоуправа и Швајцарска агенција за развој и соработка , во рамки на Договорот за финансиска поддршка и соработка
Прочитајте повеќе