Потпишани договорите за реализација на три проекти во Вардарскиот плански регион јули 30, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Обука за рекреативна работа со лица со попречености јули 27, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Огромна Владина подршка за развој на земјоделието во Вардарскиот плански регион јули 23, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Информативна сесија за детално презентирање на оперативните насоки и формуларот за аплицирање за отворениот повик за доставување апликации за грантови во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“ јули 23, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Повик за проекти за меѓуопштинска соработка јули 14, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Тековен увид на градежни активности на инклузивното игралиште за лица со посебни потреби на велешкото езеро Младост, во рамки на проектот Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој јули 13, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Објавен нов повик од ИПАРД II, на располагање 9,6 милиони евра за проекти преку мерка 7 јули 9, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Отпочнати градежните активности за изградба на инклузивното игралиште за лица со посебни потреби на велешкото езеро Младост април 7, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Потпишани договорите за реализација на три проекти во Вардарскиот плански регион

  Градоначалниците на општините Градско, Чашка и Неготино во текот на вчерашниот ден потпишаа договори со в.д Раководителот на Центарот за развој на Вардарски плански регион Д-р Игор Андреев за
Прочитајте повеќе

Обука за рекреативна работа со лица со попречености

  Во рамки на проектот  ,,Инклузивен Смарт Туризам – рекреативни содржини и услуги за еднаков пристап до туристичката атракција Езеро Младост“, на 24-25 Јули 2021 се реализираше активноста: дводневна обука за
Прочитајте повеќе

Огромна Владина подршка за развој на земјоделието во Вардарскиот плански регион

Денес во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство се потпишаа договорите со кои се доделува финансиска поддршка за развој на планските региони, во областа на земјоделството и руралниот развој. Со
Прочитајте повеќе

Информативна сесија за детално презентирање на оперативните насоки и формуларот за аплицирање за отворениот повик за доставување апликации за грантови во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“

На 19.07.2021, во х.Романтик, Велес се одржа информативна сесија за општините од Вардарски плански регион за отворениот повик за доставување апликации за грантови во рамки на проектот „Пост – КОВИД: општините
Прочитајте повеќе

Одржана XX-та седница на Советот за развој на Вардарски плански регион

Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 14.07.2021 година ја оддржа онлајн, дваесетата седница на Советот за развој на Вардарски плански регион на која што се донесоа следниве
Прочитајте повеќе

Повик за проекти за меѓуопштинска соработка

УНДП во соработка со Бирото за регионален развој објавува повик за доставување апликации за грантови, во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“. За потребите на проектот
Прочитајте повеќе

Тековен увид на градежни активности на инклузивното игралиште за лица со посебни потреби на велешкото езеро Младост, во рамки на проектот Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

Продолжуваат градежните активности во изградбата на инклузивното игралиште за лица со посебни потреби на велешкото езеро Младост, во рамки на проектот Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој. Поголем дел од
Прочитајте повеќе

Објавен нов повик од ИПАРД II, на располагање 9,6 милиони евра за проекти преку мерка 7

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралнот развој ги повикува сите заинтересирани физички и правни лица од Република Северна Македонија да достават барања за користење на средства од ИПАРД
Прочитајте повеќе

Одлука за избор на работник на работна позиција Соработник за општи и административни работи, финансии и јавни набавки

Врз основа на член 23, став 4 од Законот за работни односи (Сл. Весник бр. 62/2005, 106/2008, 161/2008, 114/2009, 130/2009, 50/10, 52/10, 124/10, 47/11, 11/12, 39/12,13/13, 25/13, 170/13, 187/13, 113/14,
Прочитајте повеќе

Општини во регионот

opstini-1
opstini-2
opstini-3
opstini-5
opstini-4
opstini-6
opstini-7
opstini-8
opstini-9

Овозможено од:

Проект за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој