Инфо сесија со претставниците на проектната канцеларија на Швајцарската агенција за развој и соработка

На 24.01.2022 во просториите на Центарот за равој на Вардарски плански регион се одржа инфо сесија со претставниците на проектната канцеларија на Швајцарската агенција за развој и соработка и Министерството
Прочитајте повеќе

Потпишани договори со општините од Вардарскиот плански регион за реализација на 4 проекти

На 27-28.12.2021 година в.д Директорот на Центарот за развој на Вардарски плански регион г-ѓа Татјана Темелковска во име на Центарот за развој на Вардарски плански регион потпиша Договори за соработка
Прочитајте повеќе

Признание за посебен придонес во развојот на Општина Лозово

  На 27.12.2021 во рамките на одбележувањето на “ДЕН НА ОПШТИНА ЛОЗОВО”, во просториите на општина Лозово Градоначалникот Г-дин Бошко Цветковски додели признанија на сите оние кои со своите дела
Прочитајте повеќе

На 22.12.2021 во просториите на Бирото за рамномерен регионален развој се потпишаа договори за реализација на 4 проекти во Вардарски плански регион, помеѓу Министерството за локална самоуправа – Биро за
Прочитајте повеќе

Покана за состанок до здруженијата кои се пријавиле по јавниот повик за избор на член во Советот за развој на Вардарски пллански регион

Врз основа на член 21 став 11 од Законот за рамномерен регионален развој („Службен весник на РСМ“ број 63/2007, 187/13, 43/14, 215/15, 64/18 и 24/21 ) и Одлуката за распишување
Прочитајте повеќе

Јавен повик за избор на член во Советот за развој на Вардарски плански регион

ЈАВЕН ПОВИК за избор на член во Советот за развој на Вардарски плански регион – претставник од здруженијата, со мандат од 4 (четири) години   Основни критериуми за избор на
Прочитајте повеќе

Национална платформа за женско претприемништво

Центарот за развој на Вардарски плански регион на 07.12.2021 одржа информативен состанок со претставници на Националната платформата за женско претприемништво, односно со г-ѓа Валентина Дисоска, менаџер на проектот и претседател
Прочитајте повеќе

Одржана Конститутивна Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 26.11.2021 година, во просториите на општина Кавадарци, ја одржа Конститутивната седница на Советот за развој на Вардарски плански регион. На седницата
Прочитајте повеќе

Регионален саем на социјални претпријатија од Вардарскиот плански регион

На 12 ноември 2021 година во Велес се одржа првиот Регионален саем на социјалните претпријатија од Вардарскиот плански регион, во организација на Регионалниот центар за поддршка на социјални претпријатија и
Прочитајте повеќе

Инфо сесија со претставниците на проектната канцеларија на Швајцарската агенција за развој и соработка

На 24.01.2022 во просториите на Центарот за равој на Вардарски плански регион се одржа инфо сесија со претставниците на проектната канцеларија на Швајцарската агенција за развој и соработка и Министерството
Прочитајте повеќе

Потпишани договори со општините од Вардарскиот плански регион за реализација на 4 проекти

На 27-28.12.2021 година в.д Директорот на Центарот за развој на Вардарски плански регион г-ѓа Татјана Темелковска во име на Центарот за развој на Вардарски плански регион потпиша Договори за соработка
Прочитајте повеќе

Признание за посебен придонес во развојот на Општина Лозово

  На 27.12.2021 во рамките на одбележувањето на “ДЕН НА ОПШТИНА ЛОЗОВО”, во просториите на општина Лозово Градоначалникот Г-дин Бошко Цветковски додели признанија на сите оние кои со своите дела
Прочитајте повеќе

На 22.12.2021 во просториите на Бирото за рамномерен регионален развој се потпишаа договори за реализација на 4 проекти во Вардарски плански регион, помеѓу Министерството за локална самоуправа – Биро за
Прочитајте повеќе

Покана за состанок до здруженијата кои се пријавиле по јавниот повик за избор на член во Советот за развој на Вардарски пллански регион

Врз основа на член 21 став 11 од Законот за рамномерен регионален развој („Службен весник на РСМ“ број 63/2007, 187/13, 43/14, 215/15, 64/18 и 24/21 ) и Одлуката за распишување
Прочитајте повеќе

Јавен повик за избор на член во Советот за развој на Вардарски плански регион

ЈАВЕН ПОВИК за избор на член во Советот за развој на Вардарски плански регион – претставник од здруженијата, со мандат од 4 (четири) години   Основни критериуми за избор на
Прочитајте повеќе

Национална платформа за женско претприемништво

Центарот за развој на Вардарски плански регион на 07.12.2021 одржа информативен состанок со претставници на Националната платформата за женско претприемништво, односно со г-ѓа Валентина Дисоска, менаџер на проектот и претседател
Прочитајте повеќе

Одржана Конститутивна Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 26.11.2021 година, во просториите на општина Кавадарци, ја одржа Конститутивната седница на Советот за развој на Вардарски плански регион. На седницата
Прочитајте повеќе

Регионален саем на социјални претпријатија од Вардарскиот плански регион

На 12 ноември 2021 година во Велес се одржа првиот Регионален саем на социјалните претпријатија од Вардарскиот плански регион, во организација на Регионалниот центар за поддршка на социјални претпријатија и
Прочитајте повеќе