Skip to content

Category: Активности

Испорака на две “Mултифункционални машини за чистење (метларки)” за општините Неготино и Демир Капија

Во текот на минатата недела од страна на економскиот оператор “ДПТУ BRAKO ДОО” беа испорачани две “Mултифункционални машини за чистење (метларки) за општините Неготино и Општина Демир Капија”.“Метларките – Green
Прочитајте повеќе

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ НА ВАРДАРСКИ ПЛАНСКИ РЕГИОН

Во просториите на Синдикатот на УПОЗ се потпиша Колективниот договор за вработените на Центарот за развој на Вардарски плански регион, со кој се унапредија правата на вработените. Синдикатот на УПОЗ
Прочитајте повеќе

ПОВИК за учество во старт-ап програма Туристички иновации во Вардарскиот плански регион

ПОВИК за учество во старт-ап програма   Туристички иновации во Вардарскиот плански регион   рок за пријавување: 20. јули – 20. август 2023   Опис на Програмата Центарот за развој
Прочитајте повеќе

Реконструкција на младински парк во Општина Велес

Во тек се градежните активности за реконструкција на младинскиот парк во Општина Велес, кои се спроведуваат во рамки на проектот „ Подобрување на инфраструктурата поврзана со туризмот и спортот, преку
Прочитајте повеќе

Хортикултурно и партерно уредување на кејот на Црна река во општина Росоман

Во тек се градежните активности во рамки на проектот „Хортикултурно и партерно уредување на просторот покрај течението на реката Црна Река“ во општина Росоман, во рамки на кои ќе се
Прочитајте повеќе

Отпочнување на градежните работи во рамки на проект „Регионалниот центар за згрижување на бездомни миленици и ветеринарно здравство во Вардарски плански регион – ШЕПА“

Градежните работи во рамки на „Регионалниот центар за згрижување на бездомни миленици и ветеринарно здравство во Вардарски плански регион – ШЕПА“ се одвиваат непречено, согласно предвидената динамика. Имплементатор на проектот е
Прочитајте повеќе

Потпишан договорот за изградба на “Регионален центар за згрижување на бездомни миленици и ветеринарно здравство во Вардарскиот плански регион”

Потпишан договор за изградба на “Регионален центар за згрижување на бездомни миленици и ветеринарно здравство во Вардарскиот плански регион”   На 19.04.2023 се потпиша Договорот за изградба на “Регионален центар
Прочитајте повеќе

Одржана XII – та седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

На 23.03.2023 во општина Демир Каприја се одржа XII-тата Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион. На седницата присуствуваа градоначалниците од Вардарскиот плански регион и се дискутираше по
Прочитајте повеќе

Креирање на иновациски систем за поддршка на можностите за вработување на младите таленти од ИТ секторот во прекуграничниот регион

На почетокот од месец март 2023 година започнаа градежни работи за санација на кровот на поранешна народна кујна од страна на економскиот оператор СИМАК-ИНЖИЊЕРИНГ Јованка ДООЕЛ – Скопје. Реконструкцијата на
Прочитајте повеќе

Изградба на Обиколница во село Горно Јаболчиште, општина Чашка

На ден 15.03.2023 воведен е во работа економскиот оператор Ленди Груп ДООЕЛ Скопје. Предмет на договорот е “Изградба на Обиколница во с.Горно Јаболчиште, општина Чашка” во вкупна вредност од 5.255.072,77
Прочитајте повеќе