Skip to content

SIEMdig

ДАТУМ

април 19, 2024

Категории

,

 Центарот за развој на Вардарски плански регион започна со имплементација на проектот “Социјална вклученост и емоционална зрелост на најмладите учесници во општеството помогнати од дигитално компетентни наставници” (Social Inclusion and Emotional Maturity of the Society’s youngest participants helped by digitally competent teachers – SIEMdig).
 
👉 SIEMdig, е Европски проект, кофинансиран од Европската комисија во рамките на Програмата Еразмус+ KA220-SCH, со период на имплементација од 2️⃣ години (01 Декември 2023 до 30 Ноември 2025 година), координиран од Универзитетот на Националната комисија за образование, Краков (Полска).
 
📌  Основната цел на проектот е редефинирање на основното образование преку дигитални иновации, негување на емпатија и вклученост на заедницата.
 
🤝  Проектот ќе биде реализиран од страна на конзорциум составен од организации од 7️⃣ земји од Европа:
Полска🇵🇱, Северна Македонија🇲🇰, Грција🇬🇷, Романија🇷🇴, Италија🇮🇹, Шпанија🇪🇸 и Кипар🇨🇾.
 
 
➡️ За повеќе информации за проектот и сите следни активности, можете да не следите на:
 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy