Skip to content

IV – та Седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

ДАТУМ

април 12, 2022

Категории

Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 12.04.2022 година (вторник) во просториите на општина Свети Николе ја организираше IV-та Седница на Советот за развој на Вардарскиот плански регион. На истата се реализира следните точки на дневен ред :
  • Финализирирање на концепт решенијата преку презентација на истите од страна на експертот Весна Кузмановиќ како и анализа на корисност на трошоците, користејќи го методот „најдобра вредноста за потрошените средства“. Целта на оваа презентација беше членовите на Советот да се запознаат со предлог концептите и да дадат свое мислење и препораки за подобрување.
  • Средба на ангажираниот меѓународен експерт во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ проф. др. Борис Цизељ со градоначалниците од ВПР за идентификување на клучните предизвици во доменот на политиката на регионалниот развој во Вардарскиот регион. Имено, се дискутираше и за студиска посета на членовите на Советот за развој на Вардарскиот плански регион во земја членка на ЕУ како и за очекувањата од истата.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy