Skip to content

Month: ноември 2022

Одржана VIII – та седница на Совет за развој на Вардарски плански регион

На 23.11.2022 во општина Велес се одржа VIII-тата Седница на Советот за развој на Вардарски плански регион. На седницата согласно законските одредби по завршетокот на мандадот на досегашниот претседател на
Прочитајте повеќе

Потпишани договори за реализација на 4 проекти во Вардарски плански регион

На 11.11.2022 (петок) во Владата се потпишаа договорите за финансирање на 29 проекти во осумте плански региони, во вкупна вредност од 422 милиони денари, од кои на Вардарскиот плански регион
Прочитајте повеќе

Прва форумска сесија од циклусот регионални форуми во ВПР

Центарот за развој на Вардарски плански регион го започна процесот на Регионални форуми во заедницата кој е финансиски поддржани од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и
Прочитајте повеќе

Прва Регионална Форумска сесија

  Центарот за развој на Вардарски плански регион во рамки на „Регионалните консултации – форуми“ организирани и спроведени од страна на Бирото за регионален развој – Министерството за локална самоуправа,
Прочитајте повеќе