Skip to content

Month: јули 2021

Потпишани договорите за реализација на три проекти во Вардарскиот плански регион

  Градоначалниците на општините Градско, Чашка и Неготино во текот на вчерашниот ден потпишаа договори со в.д Раководителот на Центарот за развој на Вардарски плански регион Д-р Игор Андреев за
Прочитајте повеќе

Обука за рекреативна работа со лица со попречености

  Во рамки на проектот  ,,Инклузивен Смарт Туризам – рекреативни содржини и услуги за еднаков пристап до туристичката атракција Езеро Младост“, на 24-25 Јули 2021 се реализираше активноста: дводневна обука за
Прочитајте повеќе

Огромна Владина подршка за развој на земјоделието во Вардарскиот плански регион

Денес во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство се потпишаа договорите со кои се доделува финансиска поддршка за развој на планските региони, во областа на земјоделството и руралниот развој. Со
Прочитајте повеќе

Информативна сесија за детално презентирање на оперативните насоки и формуларот за аплицирање за отворениот повик за доставување апликации за грантови во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“

На 19.07.2021, во х.Романтик, Велес се одржа информативна сесија за општините од Вардарски плански регион за отворениот повик за доставување апликации за грантови во рамки на проектот „Пост – КОВИД: општините
Прочитајте повеќе

Одржана XX-та седница на Советот за развој на Вардарски плански регион

Центарот за развој на Вардарски плански регион на ден 14.07.2021 година ја оддржа онлајн, дваесетата седница на Советот за развој на Вардарски плански регион на која што се донесоа следниве
Прочитајте повеќе

Повик за проекти за меѓуопштинска соработка

УНДП во соработка со Бирото за регионален развој објавува повик за доставување апликации за грантови, во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“. За потребите на проектот
Прочитајте повеќе

Тековен увид на градежни активности на инклузивното игралиште за лица со посебни потреби на велешкото езеро Младост, во рамки на проектот Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

Продолжуваат градежните активности во изградбата на инклузивното игралиште за лица со посебни потреби на велешкото езеро Младост, во рамки на проектот Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој. Поголем дел од
Прочитајте повеќе

Објавен нов повик од ИПАРД II, на располагање 9,6 милиони евра за проекти преку мерка 7

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралнот развој ги повикува сите заинтересирани физички и правни лица од Република Северна Македонија да достават барања за користење на средства од ИПАРД
Прочитајте повеќе