Skip to content

Објавен нов повик од ИПАРД II, на располагање 9,6 милиони евра за проекти преку мерка 7

ДАТУМ

јули 9, 2021

Категории

,

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралнот развој ги повикува сите заинтересирани физички и правни лица од Република Северна Македонија да достават барања за користење на средства од ИПАРД Програмата 2014-2020 за Мерката 7 – Диверзификација на фармите и развој на бизниси.

Финансиската поддршка за овој Јавен повик е составена од 75% средства обезбедени од Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на Европската Унија (ИПАРД) и 25% средства обезбедени од Буџетот на Република Северна Македонија.

Крајниот рок за поднесување на барањата е 22 август 2021 година.

Вкупната финансиска поддршка во рамките на овој јавен повик изнесува 9.604.431,00 евра или во денарска противвредност 592.545.370,75 денари, со можност во текот на јавниот повик износот да се зголеми.

За повеќе информации на следните линкови :

Линк до Јавен повик од АФПЗРР

Линк до Јавен повик од ИПАРД Програмата 2014-2020

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy