Skip to content

ДАТУМ

август 19, 2021

Фондот за иновации и технолошки развој на ден 18.08.2021 година објави Јавен конкурс за финансирање под инструментот за поддршка “Ко-финансирани грантови за комерцијализација на иновации“

 
  • Финансиската поддршка е достапна за домашните претпријатија кои имаат проекти со јасна комерцијална цел и кои се во фаза на прототип, па сѐ до преткомерцијална фаза.
  • 8 милиони евра финансиска поддршка се достапни за иновативни проекти на македонските компании. Фондот за иновации и технолошки развој обезбедува финансиска поддршка во максимален износ од 20 милиони денари по проект:
  • За претпријатија чиј просечен број на вработени е до 50 вработени и чиј годишен приход во последните две години е помал од 2 милиони евра, финансирање до 70% од вкупниот буџет на проект.
  • За претпријатија чиј просечен број на вработени е од 50 до 250 и чиј годишен приход во последните две години е поголем од 2 милиони евра, а помал од 10 милиони евра, финансирање до 60% од вкупниот буџет на проектот.
  • Рокот за аплицирање е до 15.10.2021 година, до 14.00 часот.

Целосната проектна апликација е достапна на https://fitr.mk/komercijalizacija2021/

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy